вторник, 3 октомври 2023 г.

Новото Suzuki Swift ще бъде паказано като концепция в Токио

 Предпроизводствената версия на Suzuki Swift ще бъде представена на автосалона в Токио, като концепция, а серийната версия модела се очаква да бъде представена на пазара до средата на следващата година. Тъй като това ще бъде и последното поколение на компактният модел задвижвано от ДВГ, производителят явно не е правил значителни инвестиции в разработката на изцяло нов модел и до голяма степен ДНК-то ще остане същото. Дизайна е еволюция на този в настоящият модел, а размерите и междуосието най-вероятно ще останат без промяна.

Интериорът предлага обикновена обстановка с аналогов инструментален панел пред водача. Мултимедията вече е оборудвана с 8-инчов дисплей, а срещу доплащане ще бъде наличен и хед-ъп дисплей. На борда място ще намират най-новите технологии по отношение на активната и пасивна безопасност включително  и последното поколение на системата предотвратяване на сблъсък с двоен сензор, системата за наблюдение умората на водача и адаптивни предни светлини. 

По-отношение на механиката не се споменават подробности, но става ясно, че под капака място ще намира 3-цилиндровият, 1.2 литров, турбо бензинов мотор оборудван с лека хибридна система и Стоп/Старт система, което според производителят постига оптималният баланс между шофиране и икономия. Серийно всички модификации ще бъдат оборудвани с CVT трансмисия задвижваща предните колела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар