петък, 22 септември 2023 г.

Maxus представя комерсиалните модели Dana M1 и V1

 От началото на следващата година в Китай, Maxus ще предлага електрически задвижван комерсиален модел. За целта производителят лансира нова марка за подобни превозни средства наречена Dana, а нейното първо предложение ще се предлага в пътническа и товарна версия носещи обозначенията M1 и V1. Дизайнът е с кубична форма и изчистени линии с С - образни предни LED светлини и отличителни задни светлини наречени Splendit Tong.  Размерите на модела са както следва: дължина - 4.8, ширина - 1.9 и височина - 1.96 метра, като товарната версия ще се предлага и във версии с висок таван и удължено междуосие.

За задвижване Dana M1 и V1 ще разчита на електромотор позициониран на задният мост с мощност 122 к.с., захранван от тягова батерия с капацитет 42 кВтч. Според производителят автономията на модела възлиза на 305 км. Моделът е оборудван с електронно контролирана предавателна кутия, а водачът ще може да избира от три режима на движение: Eco, Normal и Sport, като при всички случаи максималната скорост е ограничена на 100 км/ч.  

Интериорът ще предлага място до 7 човека, като най-скъпата версия е с 4 места и индивидуални кресла оборудвани със стойки за отдих на краката и функции за масаж и вентилация. Пред водача място намира 7-инчов цифров инструментален панел, а инфотайнмънт системата разполага с широкоекранен дисплей и гласов контрол за робота на отделните функции в автомобила. 

Цените на електрическият ван ще стартират от 153 000 юана, а малко след него ще бъде представен и малък камион наречен Dana T1 с товарен капацитет до 5 т. и автономия от 500 км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар