понеделник, 12 септември 2022 г.

Li Auto L8 е по-малкият брат на луксозният хибриден SUV - L9

 Китайците подготвят наследник на Leading Ideal One, под името Li Auto L8, който реално ще бъде скъсена версия на представеният в началото на годината - Li Auto L9. Външно разликите се свеждат единствено до общата дължина, която при L8, възлиза на - 5.08 метра или с 13 см. по-малко. Междуосието също е скъсено с 10 см. Въпреки това Li Auto L8, също ще има място за трети ред седалки, но при всички случаи това ще са индивидуални кресла предлагащи функции с масаж, отопление и вентилация. 

Задвижването на L8, идва директно от по-големият му събрат, което означава, че EREV - хибридната система разполага с 1.5 литров, турбо бензинов мотор който служи за генератор на двата електромотора с обща мощност обаче тук възлиза на 320 к.с. Според информацията моделът ще може да изминава до 215 км. в изцяло електрически режим, а с пълен резурвоар и напълно заредена батерия могат да бъдат изминати 1315 км. 

Все още няма снимки на интериора, но най-вероятно той ще бъде идентичен с този на Li Auto L9 с два сдвоени 15.7-инчови дисплея за инфотайнмънт системата, която предлага и екран пред спътника до водача. Главната информация по време на движение ще бъде достъпна чрез цветен HUD дисплей с добавена реалност. Базовата версия ще се предлага с 5 места с обща седалка на втория ред. Повече инфо за модела ще бъде добавена след официалната му премиера. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар