сряда, 20 юли 2022 г.

Perodua Alza става флагмански модел в гамата на марката, благодарение на Toyota

 Когато зад теб се намира производител като Toyota, всичко се случва много лесно. това важи в пълна сила за малоазийският производител Proton, чиито последни модели са ребрандирани от моделната гама на японският производител модели. Такъв е случаят и с новото поколение на MPV модела - Perodua Alza, чиято премиера се състоя вчера. Реално, това е Toyota Avanza / Veloz и в частност Daihatsu Xenia, които бяха представени в края на миналата година в Индонезия, но с емблемите на Perodua. Малоазийският модел се различава по радиаторната решетка и дизайна на броните, които придават собствен облик на семейният ван. 

Интериора на Perudua Alza се откроява леко от този на своите събратя, като същият разполага с по-масивна централна конзола между предните седалки и нов дизайн на въздуховодите на вентилационната система. Серийното оборудване на семейният MPV модел включва: безключов достъп и старт на автомобила, пълен ел. пакет, тризонов климатроник, озвучителна система с четири тон колони, подлакътник, 6 въздушни възглавници, задни парксензори, система за предотвратяване на сблъсък, сензор за поддържане движението в пътното платно, сензор за обекти в сляпата зона на водача, автоматично превключване на светлините и др. За мултимедийната система с 9-инчов екран и 7-инчовият, цифров инструментален панел пред водача, както и за мултифункционалният кожен волан ще трябва да се доплаща. Най-добре оборудваните версии разполагат и с адаптивен автопилот, камера за заден ход, комбинирани от кожа и плат седалки, ел. ръчна спирачка, LED предни и задни светлини и т.н.

За задвижване Perodua Alza, разчита на 1.5 литров, атмосферен бензинов мотор с мощност 105 к.с. куплирана серийно с D-CVT трансмисия. Предлаганият за моделите на Toyota и Daihatsu - 1.3 литров мотор отсъства в гамата на Alza, което се отразява и на стартовата цена на седемместният модел, която в Малайзия ще започва от 62 500 рингита, което се равнява на малко под 14 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар