неделя, 8 май 2022 г.

Новият Fuso Canter представен в Европа

 Японската марка Fuso, която е дъщерна на Daimler-Benz, представя новото поколение на модела FUSO Canter, който е предназначен за превоз на товари на къси разстояния и в градска среда. Новият модел е с преработена кабина и подобрено ниво на безопасност, като са добавени и някои нови функции. Марката акцентира и върху комфорта и работната обстановка, като се споменава за по-добра шумоизолация, по-добра видимост и улеснен достъп в купето. 

Серийно в моделната гама присъстват системи като Sidequard Assist, която благодарение на радарната система, открива препятствия или движещи се обекти намиращи се в сляпата зона на шофьора и  сигнализира за тях. Тя е комбинирана със системата за предотвратяване на сблъсък, а системите за поддържани движението в пътното платно и ESP също са в базовият пакет на оборудване. Опционално за модела са налични и LED, предни светлини с функция за автоматично превключване от къси на дълги и обратно, които значително подобряват значително видимостта и не застрашават насрещно движещите се. Адаптивният автопилот с възможност за пълно спиране също е в списъкът с опции за модела.

Новият Fuso Canter ще се предлага в няколко варианта на междуосие и големина на кабината, като масата на полезният товар ще варира  между 3.5 и 8.5 тона. Моторната гама остава същата с 4-цилиндров, турбо дизел във версии на мощност от 130, 150 и 175 к.с., като всичките са оборудвани със Стоп/Старт система и нова изпускателна система и покриват най-новите стандарти Евро 6Е. Трансмисията е 5-степенна, механична, но по-голяма част от производството ще бъде оборудвано с новата 6-степенна, автоматична скоростна кутия. Хибридната версия остава в гамата на модела, като марката обещава в съвсем скоро време да представи и изцяло електрически задвижвана модификация. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар