неделя, 8 май 2022 г.

Ще успее ли E.Wave X да спаси компанията e.GO от повторен фалит?

 Изобретеният от екип студенти в техническият уневерситет в Ахен, електрически градски модел e.GO Life, разширява своята моделна гама с версията - E.Wave X, която разполага с офроуд елементи и фънки дизайн. Нови са и серийните 18-цолови джанти, които допълват мускулестият вид на градският модел. Да припомним, че немската, частна компания спаси своето бъдеще и успя да привлече частни инвеститори, като най-главният мажоритарен акционер в момента е холандската ND Industrial investments BV. Компанията обеща на своите акционери да разшири своето производство извън пределите на Германия и обяви производство в страни като България и Мексико, което за сега се отлага, като причина за това удобно се споменават войната в Украйна и евентуален проблем с доставчиците. Дали бъдещето  на e.Go е заложено на карта предстои да разберем, но  е факт, че компанията представя своят втори модел.

За задвижване e.GO - E.Wave X, разчита на познатият електромотор позициониран в задната част на дългият 3.35 метра, чиято мощност е увеличена на 109 к.с., като водачът ще разполага с три режима на движение - Eco, Comfort и Sport. Батерията също е с по-голям капацитет и сега с едно зареждане, за което са необходими 17 часа ще могат да бъдат изминати до 240 км. Ускорението на модела до 50 км/ч. става за под 4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 122 км/ч.

Добро впечатление прави интериора, който е изцяло нов и съобразен с цената, която производителят иска за своят модел. Пред водача място намира 23-инчо, комбиниран инструментален клъстер съчетаващ инфоразвлекателната система и инструменталният панел. Климатичната система, пълният ел. пакет и подгряващата функция на седалките са включени в базовото оборудване. Цените за базовата версия на E.Wave X ще стартират от 24 990 евро, а първите произведени модели трябва да достигнат до своите клиенти най-късно до края на годината. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар