събота, 1 януари 2022 г.

Честита нова година с BMW iX M60

Баварците честитиха новата 2022 година с М-версията на своя електрически флагман в момента, а именно BMW iX. Въпреки, че имаме проблем с дизайна на моделите на марката, като цяло не можем да отречем факта, че същата предлага едни от най-интересните и технически извисени модели. Според информацията BMW iX M60 ще бъде представено официално онлайн следващата седмица, тъй като марката се отказа от участие на автоизложението в Лос Анджелис, поради новата вълна свързана с Омикрон, но сега ние разполагаме с първите официални снимки на първият електрически модел подготвен от BMW M Gmbh.



За съжаление визуално моделът не впечатлява с нищо и може да бъде различен от нормалните версии iX40 и iX50 единствено по новите табелки добавени на предните калници. Настройките на окачването обаче, както и спирачната система са подобрени, а акустичната система за изкуствен звук по време на движение е с нов по-агресивен саунд.


В интериора също не откриваме съществени разлики. Всичко е познато дори  волана и седалките. Естествено  версията М60 ще се предлага в най-високото ниво на оборудване и няма да липсва нищо. 


За задвижване BMW iX M60, разчита на два електромотора с обща мощност 608 к.с. и батерия за която не се съобщават параметрите. Производителят гарантира, че всеки път при изпълнение на дисциплината от 0 до 100 км/ч. хронометърът ще спира под 4.4 секунди. Повече информация за тази версия ще бъде достъпна съвсем скоро и добавена към този пост. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Според официалната информация, която бе разпространена късно снощи (05.01) стана ясно, че новото BMW iX M60 се задвижва от два електромотора с обща мощност от 618 к.с. при включен спортен режим и стандартната за модела литиево-йонна батерия с капацитет от 105.2 кВтч. Производителят съобщава още, че ускорението от 0 до 100 км/ч. при включен лънч контрол става за 3.6 секунди, като максималната скорост е ограничена електронно на 250 км/ч., което автоматично го превръща в най-бързото електрическо BMW. Автономията на М60, възлиза на 450 км.


Стандартно, окачването е адаптивно, въздушно с електронно регулиране и активен заден мост. Обзавеждането  е изключително богато, като в серийното оборудване присъстват неща като: активни, предни ел. седалки с масажна и обдухваща функция, салон от перфорирана кожа Sensa Tec, озвучителна система Bowers&Wilkins с 30 високоговорителя, четиризонова климатична система и съответно богат набор от системи подпомагащи шофирането. Продажбите на BMW iX M60 започват, това лято като цените в САЩ ще стартират от 105 100 долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар