неделя, 19 декември 2021 г.

Lexus Electrified SUV Concept, като наследник на Lexus GX?

Успоредно с останалите концепции с които се запознахме през изминалите дни, Lexus представя и триредовият концептуален SUV, на който може да се гледа като седемместна версия на Lexus RZ 450e Concept. Имайки предвид, че двата модела са технологично еднакви не е изключено, това да е вторият модел с най-голям шанс за серийно производство още повече, че вече се правят тестове на реални прототипи. Lexus Electrified SUV Concept е насочен към семейните клиенти и ще предлага по-премиум обстановка от своя по-малък събрат. 



Името на бъдещият седемместен SUV, електрически модел не е ясно, но при всички положения в наименованието на модела ще присъства буквата Z от Zero, която става задължителна за всички изцяло електрически модели на марката. Имайки предвид, че моделът най-вероятно ще замести Lexus GX, то можем да очакваме концепцията да се превърне в бъдещия - Lexus GZ. 


По отношение на механиката и тук се очакват два електромотора задвижващи предните и задните колела и батерия осигуряваща автономия от минимум 600 км. Мощността се очаква да бъде около 300 к.с. и възможност за зареждане на батерията за 20 минути, чрез бързозарядна станция. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар