петък, 24 декември 2021 г.

Dongfeng Fengon 7 наличен в Европа с цено от 36 000 евро

 Китайската марка продължава да разширява своята моделна гама в Европа и от този месец предлага седемместният SUV модел наречен Fengon 7. В Китай, този модел е представен за първи път през 2019 година, но едва сега марката започва да го налага на пазара, като флагман в своята моделна гама. Dongfeng Fengon 7 е построен върху удължената платформа от Dongfeng Fengguang ix5, но с променено окачване проектирано съвместно с BorgWarner, което позволява наличието на системата за задвижване на четирите колела. Производителят иска 35 990 евро за своят флагмански модел, като вие ще прецените дали тази сума отговаря на това, което предлага този модел.


С дължина от 4.93 метра, моделът предлага достатъчно място за 7 човека заедно с прилежащият им багаж. Стандартното оборудване е богато, като в серийното оборудване не липсват неща като: цифров инструментален панел, мултимедия с 12.3-инчов дисплей, климатроник със сензорни бутони, пълен ел. пакет, мултифункционален кожен волан, кожен салон с предни ел. седалки, ел. задна врата, безключов достъп и старт на автомобила, сензор за обекти в сляпата зона на водача, система за разпознаване на пътни знаци, ел. ръчна спирачка, отваряем панорамен покрив, адаптивен круиз контрол, система за предотвратяване на сблъсък, активна система за поддържане движението в пътната лента, камера с обзор от 360 градуса, хедъп дисплей, 6 въздушни възглавници, система за контрол на умората на водача и още мн. др. 


Под капака на Dongfeng Fengon 7, място намира 2.0 литров, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото и мощност 232к.с., куплиран серийно с 6-степенна, автоматична трансмисия от Aisin, предаваща движението на четирите колела. В Китай е налична и версия само с предно предаване. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар