четвъртък, 12 август 2021 г.

BYD ще доставя батерии на Tesla и успоредно с това представя новият си Plug-in хибриден модел BYD F5/Destroyer 05

 Китайската марка възобновява своята F-серия за хибридни модели с новият седан - F5. Моделът е базиран на BYD Qin+, но  е с значително променен и по-изискан дизайн. BYD F5, който ще се предлага и под името Destroyer 05 ще бъде позициониран под BYD Han и ще бъде насочен към клиентите с по-високи изисквания към автомобилите от среден клас.

За задвижване новият модел разчита на 1.5 литров, атмосферен мотор с мощност 110 к.с., който ще служи за генератор на батерията, чиито капацитет не се съобщава. Електромотор с мощност от 197 к.с., задвижва предните колела чрез CVT трансмисия. Според информацията Plug-in хибридният модел с пълен капацитет на батерията може да измине пробег от 110км., а с помощта на бензиновият агрегат пробегът се увеличава с още 600км. Ускорението на модела до 100 км/ч. от място става за 7.9 секунди, а максималната скорост възлиза на 185 км/ч. 

Интериора предлага 8.8-инчов цифрев инструментален панел пред водача и 15.6-инчов, въртящ се дисплей за инфотайнмънт системата. На борда присастват всичси асистенти подпомагащи шофирането, както и адаптивен круиз контрол. Срещу доплащане са налични панорамният покрив, ел. кожени седалки, комплекс от камери с обзор 360 градуса и др. 

Тази седмица стана ясно още, че от средата на следващата година китайската марка ще бъде главен доставчик на батерии за предстоящият компактен модел Tesla 2. Успоредно с това обаче в Китай, марката е упреквана за редица инциденти свързани със самозапалване на батериите в електрическите модели и то най-вече в случаи на инциденти, когато пасажерите нямат адекватна преценка за реакция. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар