събота, 2 май 2020 г.

MG RX8 завлядява Близкия изток

Английската марка представя своя флагман в класа на SUV моделите под името - RX8. Реално обаче, това е чисто и просто Roewe RX8 с емблемите на английският бранд. Този подход за предлагането на китайските модели на Baojun и Roewe, извън границите на Китай се оказа успешен, тъй като моделите с емблемите на MG се приемат по-добре от клиентите в останалата част на света. В случая MG - RX8 ще се предлага на пазарите в Малайзия, Индия и Близкия изток. Голяма вероятност има моделът да бъде наличен и в някои отделни пазари в Африка, но това все още не е потвърдено официално.
Моделът е с дължина от 4.92 метра и предлага място за седем човека, заедно с прилежащият им багаж. Под капака място намира 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност - 221к.с., куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. 
Серийно за модела ще се предлагат: двузонов климатроник, отваряем панорамен покрив, мултимедийна система с 10-инчов екран, цифров инструментален панел, кожени седалки, круиз контрол, система за поддържане движението в пътното платно и мн. др. 
До края на тази година се очакват още два модела на MG, базирани съответно на Baojun 360 и остарелият вече Maxus G10. Те от своя страна ще се предлагат предимно на пазарите в Индия и региона и няма да бъдат налични на останалите пазари. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар