петък, 11 октомври 2019 г.

Subaru XV вече само с лека хибридна система

След обновяването на Subaru Impreza, сега идва ред и за освежаване на Subaru XV. Ако трябва да бъдем честни, то външните промени се свеждат единствено в променената оптика на фаровете и ревизираната решетка в бронята. За интериора се съобщава, че мултимедията е нова с малко по-голям екран, някои бутони са с променен дизайн, а лоста на ръчната спирачка липсва, тъй като същата вече е електрическа. Серийно за модела ще се предлагат: системата за продетвратяване на сблъсък, адаптивен автопилот и  асистента за поддържане движението в пътното платно. 
В Япония, всички версии ще се предлагат с лека хибридна система, която разполага с електромотор вграден между двигателя и трансмисията с мощност 14к.с. Той от своя страна има функциите на стартер-генератор и подпомага автомобила при потегляне и доускорение. Моторната гама включва за пръв път и 1.6 литров мотор. Познатият 2.0 литров остава в гамата, като при всички случаи те ще са куплирани с 7-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела, която вече има отделни настройки за движение в зависимост от терена.
Както знаем моделът се предлага успешно и в САЩ, но под името Crosstrek. Той също получава известни актуализации, които придават по-груб вид на автомобила. Под капака място намира 2.5 литровия, боксер с мощност 182к.с., куплиран с CVT трансмисия, предаваща движението към четирите колела.



Няма коментари:

Публикуване на коментар