сряда, 17 юли 2019 г.

40 000 човека чакат своето Mini SE

Англичаните са готови с електрическата версия на Mini, но дават да се разбере, че не бързат да преобразуват гамата в изцяло такава с нулеви емисии. Според говорител на фирмата, клиентите все още не са готови да се разделят с дългият пробег и да се насочат към евтината алтернатива на електрическо задвижване. Въпреки това на желаещите ще им се отдаде възможност да поръчат електрическо задвижваното Mini SE, като до момента са направени близо 40 000 заявки. За пълна електрификация на Mini, може да се говори едва към 2030 година, когато в повечето държави от европейския съюз ще бъдат забранени за продажба автомобили с ДВГ. 
Mini SE се задвижва от електромотор с мощност 184к.с., захранван от литиево-йонна батерия с капацитет - 32.5кВч, която осигурява автономия от 235 до 270км. Според информацията, пълният цикъл на зареждане от електрическата мрежа трае 3.5 часа, но с бързозарядна станция 80%, от капацитета на батерията може да бъде възстановен за 35минути. Ускорението на Mini SE, до 100км/ч от място става за 7.3 секунди, а максималната скорост е 150км/ч. 
Интериора като цяло е идентичен с този на бензин и дизеловите версии, но пред водача място намира овален - цифров, информационен панел. Електрическото Mini ще се предлага само във версия с три врати, като специално се съобщава, че багажното пространство не е засегнато, тъй като пакета батерии е разположен ниско в пада на купето. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар