петък, 12 април 2019 г.

Geometry A Sedan е първият модел на новия бранд на Geely

Китайската марка Geely, представи в Сингапур новата под марка наречена Geometry, която ще предлага само модели с нулеви емисии. Според производителят, новата марка за Geely е това, което е Polestar за Volvo, а самият факт, че официалната премиера се състои в Сингапур, говори за намаренията на компанията да предлага своите модели извън границите на Китай, като има индикации дори да се предлага и с емблемите на Proton. Първите страни, които ще се сдобият с първият модел на марката наречен A Sedan ще са: Франция, Норвегия, Аржентина и разбира се Малайзия, като цени за сега не се споменават. 
Geometry A Sedan е базиран на модела Geely Emgrand GL, чиито дизайн е силно променен благодарение на което, коефициентът за челно въздушно съпротивление е намален до 0.24. За задвижване моделът разчита на електромотор с мощност 163к.с. който ще черпи сили от литиевойонна батерия във версии на мощност от 51.9 и 61.9kWh. Според производителят автономията на модела ще варира между 410 и 500км., а ускорението до 100км/ч от място ще става за 8.8 секунди, като максималната скорост е ограничена на 150км/ч. Интересно е решението моделът да се предлага с вградена система за бързо зареждане на батерията, която позволява в рамките на 30 минути същата да бъде заредена до 80%. Освен това седанът е оборудван и със система способна да доставя електричество и за дома. До две години, марката ще предложи и по-мощна версия с 70кВтч., батерия и електромотор с мощност 200к.с., чиято автономия трябва да бъде поне 600км.
Интериорът е модерен и предлага всички най-нови технологии, а благодарение на това, че марката е собственик на Volvo, нивото на безопасност е  изключително високо. Серийно на борда ще присъстват всички най-нови системи дори и автономното шофиране от второ ниво. 
Намеренията на компанията майка са до края на 2025 година да представи още 10 модела включително SUV и MPV с емблемите на Geometry. Продажбите на Geely Geometry A Sedаn ще стартират първоначално в Китай, от началото на лятото, като цените ще започват от 210 000 юана, което прави 27 800 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар