понеделник, 4 март 2019 г.

Mercedes-AMG GT R Roadster е луксозен кабриолет предназначен и за писта

Това лято ще може да бъде поръчана и откритата версия на Mercedes AMG GT R, чиято премиера ще се състои по време на автосалона в Женева. Mercedes AMG GT R Roadster разполага с традиционен мек, сгъваем покрив, чиято конструкция е изградена от алуминий и магнезий. 
Под капака място намира същият от кепе версията V8-цилиндров, 4.0 литров, би-турбо агрегат с мощност 577к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия. Според данните от производителя максималната скорост възлиза на 317км/ч, а ускорението от 0 до 100км/ч е 3.6 секунди. 
Активното окачване, електронно контролирания диференциал  и самонасочващият се заден мост ще се предлагат серийно за всички 750 машини, които ще бъдат произведени. Впечатление прави интериора, който тук е значително по-комфортен от този на купе версията, като срещу доплащане ще се предлагат дори и седалки снабдени със системата AirScarf.  Моделът ще се прелага серийно с цифров инструментален панел пред водача, а дизайна на централната конзола е променен. Цени все още не се съобщават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар