четвъртък, 15 ноември 2018 г.

Jeep Gladiator ще бъде представен в Лос Анджелис

Идеята за товарен модел базиран върху култовият Jeep Wrangler, не е от вчера, но до сега така или иначе американците не съумяха да предложат на Америка, модел в най-продаваният клас за страната. Явно италианците имат повече смелост и след като придобиха марката и обявиха Плановете на Jeep до 2022г., стана ясно, че тази година ще станем свидетели на премиерата на първият пикап на марката чието име ще бъде Gladiator. Официалната премиела ще се състои по време на автосалона в Лос Анджелис, а до тогава ще се задоволим с първите изображения на модела базиран на новото поколение Jeep Wrangler, чиято товароносимост ще бъде 725кг. 
 Въпреки, че не се съобщават подробности е ясно, че базовата версия ще бъде оборудвана с 3.6 литровия, бензинов, V6-цилиндров агрегат с мощност 289к.с., куплиран с 6-степенна, механична или 8-степенната, автоматична трансмисия. В по-късен етап ще бъде на разположение и 3.0 литров, турбо дизел с мощност 264к.с. един от главните козове на Gladiator, спрямо двоите конкуренти е разбира се високата проходимост, която той ще предлага. Kа практика всички версии ще бъдат оборудвани със системи 4х4, но във две версии с различно предавателно число на трансмисиите и диференциалите. 
Въпреки, че не разполагаме със снимки на интериора, то там със сигурност можем да кажем, че разлики с този на Wrangler, няма да се забелязват. Същото важи и за оборудването, като серийно моделът ще разполага с мултимедийна система, климатроник, пълен ел. пакет, мултифункционален кожен волан, адаптивен круиз контрол и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар