петък, 2 март 2018 г.

Jaguar представи първият си електрически модел под името I-Pace

Сроковете са спазени! Представеният преди две години Jaguar I-Pace Concept, става реалност, а производствената версия на електрическият модел ще бъде представена в Женева, след една седмица. Първият, не не последният модел с нулеви емисии на марката отваря нова глава в нейната история и ясно ни дава да разберем, какво ще бъде бъдещето на Jaguar. Английската марка, която е собственост на Tata е и първата от големите, която предлага на пазара изцяло електрически SUV. За сега не се споменават цени и технически подробности, но се очаква Jaguar I-Pace, да се задвижва от два електромотора монтирани на предната и задната ос, чиято обща мощност възлиза на 394к.с. Автономията на модела се очаква да бъде 480км., а времето за пълно зареждане на батериите ще става в рамките на 90 минути. Максималната скорост не се уточнява, но според производителят, моделът ще ускорява до 100км/ч от място за 4.8 секунди. 
Дизайна е почти без промени спрямо този, който видяхме в концептуалният модел. Той е дело на Ian Collum, който е успял да постигне коефициент на челно, въздушно съпротивление от Сх-0.29 и да разпредели теглото между двете оси в съотношение 50:50. Платформата е изцяло нова - алуминиева и ще стане основа за редица бъдещи мадели, както на Jaguar, така и на Land Rover и дори Tata. Батериите са разположени в пода, което допринася за достатъчно място за пет човека и място за багаж от цели 656 литра. 
Интериора е модерен и използва последните хай-тек иновации на марката. Главен акцент са трите LCD дисплея, които идват директно от моделите на Range Rover. Мултимедията е от последно поколение с изкуствен интелект, а полуавтономното шофиране. Ясно е, че всички известни асистенти и системи за шофиране ще бъдат налични още от базовото ниво на оборудване. Цените на Jaguar I-Pace, в Англия ще започват от 63 500 паунда.





Няма коментари:

Публикуване на коментар