сряда, 4 януари 2017 г.

Faraday 91EV в продажба от 2019г.

Новия играч при автомобилите с нулеви емисии ще бъде първият модел на новата американска компания Faraday Future. Техният модел, бе представен вчера по време на изложението Consumer Еlectronics Show и носи обозначението 91EV и е презентиран като кросоувър. Както се досещате това е предпроизводствена версия, а компанията ще започне да събира поръчки от март месец тази година. Първите 300 бройки се очакват да бъдат реализирани през 2019 година, като цени все още не се съобщават. 
За задвижване FF 91EV ще разчита на четири електромотора взимащи енергия от 130 кВч батерия. Според информацията общата мощност на модела възлиза на 1050к.с., а автономията от 700км е предостатъчна за нуждите на бъдещите клиенти. Ускорението от 0 до 100км/ч е в рамките на 2.4 секунди, като максималната скорост не се споменава. 
Серийното обзавеждане е на изключително високо ниво, като интересна подробност е факта, че отключването на автомобила ще се осъществява посредством камера разпознаваща лицето на собственика. Това ще бъде и първият модел на пазара чиито огледала са заменени от камери за обратно виждане благодарение на които сляпо петно практически няма да има. Камери за разпознаване на лицето ще присъстват и в интериора които пък ще разпознават пасажерите и ще регулират техните места според предпочитанията им. Стъклата пък са снабдени с нова технология - DLC, която позволява те да се затъмняват с едно почукване по тях. Автономното шофиране също е главен акцент в модела и освен, че може да ви отведе до всяка избрана от вас точка, автомобилът сам ще може и да паркира там където има възможност дори и ако не сте в нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар