четвъртък, 12 ноември 2020 г.

Официални снимки на новото Renault Kangoo и Renault Express

 Французите представиха официалните снимки на изцяло новото поколение на Renault Kangoo, както и на нов товарен модел позициониран под Kangoo, наречен Express, който от своя е модернизирана версия на Dacia Dokker. Все още не е потвърдено дали ще видим и версия с емблемите на Mercedes, но това ще стане ясно най-рано до една година. Моделът ще се изправи директно срещу Volkswagen Caddy, макар и шансовете да са малки за превес пред немският модел. 


Новото Renault Kangoo е построено върху нова платформа, която позволява безпроблемно внедряване на електрическа система за задвижване. Страничните врати се отварят повече, от тези на предходният модел, а товарното пространство е увеличено и сега възлиза на 3.3-3.9 или 4.2-4.9 кубически метра в зависимост от модификацията и дължината на междуосието. 


Интериорите на двата модела са различават един от друг, като визуално, така и по качеството на вложените материали и нивото на оборудване. Renault Kangoo например разполага със значително по-стилен интериор, чиито скоростен лост е качен в по-горна позиция. И за двата модела се предлага инфоразвлекателна система, а сред нещата предлагани срещу доплащане забелязваме и цифрово огледало за обратно виждане предаващо изображение от камерата за заден ход. За пръв път в този клас, серийно ще се предлага и системата за предотвратяване на сблъсък, а за по-лесен достъп до товарното пространство ще се предлага като опция функцията Open Sesame, която при отваряне на страничните врати B-колоната практически е елиминирана.


Производителят все още не е разпространил информация относно механиката и агрегатите, но няма да е изненада, ако видим и версии с лека хибридна система. Електрическата модификация на Kagoo е потвърдена, но Express няма да разполага с такава. И двата модела ще се предлагат в пътническа и товарна конфигурация, но пътническата модификация на Express, няма да бъде налична в Европа. Повече информация относно механиката очакваме да бъде достъпна до края на тази година и ще бъде добавена към този пост. 


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++


За задвижване новото Renault Kangoo, разчита на бензиновият - 1.3 литров, турбо бензинов мотор с мощност 100 к.с. или на дизеловият - 1.5 литров агрегат във версии на мощност от 75, 95 и 115 к.с., куплирани с 6-степенна, механична трансмисия. Налична е и напълно електрическа версия наречена E-Tech, която се задвижва от електромотор с мощност 122 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет от 45 кВтч., която на хартия осигурява автономия от до 300 км. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар