вторник, 27 октомври 2020 г.

Nissan Magnite е нереализираният модел на Datsun

 Концепцията Nissan Magnite, която видяхме през лятото, този месец стана факт. Японците представиха компактният кросоувър, предназначен за пазарите в Индия и региона, а продажбите ще трябва да започнат в началото на следващата година. Всъщност този модел, бе подготвен да се бори с бюджетните представители в този клас и трябваше да носи емблемите на Datsun, но след като се взе решение, марката да бъде отново закрита алтернативата, бе кросоувърът да бъде представен под марката на Nissan. Това личи и по дизайна, където решетката и фаровете са характерни за дизайнерската линия на Datsun. Така или иначе с дължина под 4 метра Nissan Magnite, влиза в борбата за пазарни позиции и ще се изправи директно срещу Kia Sonet и компания, като стартовата цена ще бъде 7 200 долара. 

Както се досещате Nissan Magnite ще се задвижва посредством само, чрез предните колела, а под предния капак място ще намира 3-цилиндровия, 1.0 литров мотор в атмосферна и турбо версия с мощност съответно от 72 и 95к.с. Серийно трансмисията е 5-степенна, механична, но срещу доплащане ще се предлага и CVT. 

Интериорът предлага място за 5 човека, но багажното пространство възлиза на 336 литра, което ще ограничи възможността за далечни преходи. Серийното оборудване е подобаващо за бюджетен модел и включва: цифров инструментален панел пред водача, мултимедийна система с 7-инчов дисплей, климатик, ел. пакет, парксензори, 2 въздушни възглавници и ABS. Срещу доплащане моделът може да бъде оборудван и с ESP, 8-инчов дисплей за мултимедията, камера за заден ход и дори амбиентно осветление. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар