четвъртък, 30 януари 2020 г.

Lotus Evora GT410 е пригоден за всекидневна употреба и предлага повече комфорт

Новото предложение на английската марка е поредната версия на Lotus Evora, която носи абревиатурата - GT410. За разлика от всичко предлагано до сега, тази версия според производителят е най-пригодна за всекидневна употребаот всичко предлагано до сега. За целта моделът се е сдобил с ново по-меко окачване, което обаче е с характерно подчертан спортни настройки. За да бъде по-лесен за паркиране от задният прозорец е премахнат емблематичният за модела стъпаловиден спойлер. На предните калници се забелязват калобрани, които имат за цел да предпазват праговете от зацапване, а предната броня е с променен дизайн. 
В интериора също се наблюдават промени, които имат за цел да подобрят комфорта. Налични са нови ел. седалки с подгряване, обновена мултимедия, а звукоизолацията е подобрена. Налични са още: круиз контрол, парксензори в задната част и климатична инсталация, която вече се предлага серийно за модела. Допълнителните задни седалки също се предлагат серийно. 
За задвижване Lotus Evora GT410, продължава да разчита на познатият - 3.5 литров агрегат  доставян от Toyota, снабден с механичен компресор във версия на мощност от 416к.с., куплиран с 6 степенна, механична или автоматична трансмисия. Поради добавеното общо тегло обаче ускорението на модела до 100км/ч от място е вече малко над 4 секунди, като максималната скорост остава непроменена. Любопитен е факта, че след всички направени промени, цените на модела са занижени и сега базовата версия започва от 99 000 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар