четвъртък, 21 юни 2018 г.

Новото Volvo S60 само с бензинови агрегати

В началото на годината шведите представиха Новото Volvo V60, а сега идва ред и на седан версията, която ще се произвежда в новооткрития завод на марката позициониран в САЩ. Този модел е изключително важен за марката, тъй като от него ще бъде определено дали в бъдеще, тя ще продължи да  предлага седани, тъй като знаем, пазарът на този тип автомобили се свива драстично за сметка на SUV моделите. При евентуален слаб интерес производството на седан версиите на S60 и S90 ще бъде преустановено, като ще останат само комби моделите. Новото S60 е насочено предимно към по-младите клиенти на марката и се цели директно в BMW 3-серия, Mercedes C-клас и Audi A4. Не е случаен факта, че всички модификации ще разполагат с активно окачване, което допринася за стабилното и сигурно поведение на пътя при по-динамично шофиране. 
Моторната гама ще включва само и единствено 4-цилиндровия, 2.0 литров агрегат с принудително пълнене на цилиндрите във версии на мощност от 254 до 415к.с. Конвинционалните версии Т5 и Т6 ще разполагат с мощност 254 и 310к.с., а мощността на тези снабдени с Plug-in хибридна технология - T6 Twin Engine AWD, T8 и T8 Polestar съответно ще бъде 340, 400 и 415к.с. Всички модификации ще разполагат с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните или четирите колела в зависимост от версията. 
Интериора е идентичен с този на комби модела и няма какво повече да добавим за него. Качеството на материалите е на изключително високо ниво, както и оборудването, което включва най-новите пасивни и активни системи за безопасност, както и полуавтономната система за шофиране активна при скорост до 130км/ч. Цени все още не се споменават, но освен на свободна продажба моделът ще се предлага и чрез услугата "Car by Volvo", която предоставя възможност за абонаментна месечна такса покриваща застраховката и обслужването на автомобила. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар