четвъртък, 14 април 2016 г.

Fiat Mobi само за пазарите в Южна Америка

От време на време Fiat представя меко казано странни модели, но за щастие този път това става в Южна Америка. Става дума за новия компактен модел на марката разработен за пазарите на южноамериканският континент чието име е Fiat Mobi. Той ще бъде позициониран под успешният Fiat Uno, който се предлага от 2010 година. Новият модел е базиран върху същата платформа и дори разполага с някои от компонентите на Uno. 
За задвижване първоначално ще се предлага само един бензинов агрегат с работен обем от 1.0 литра и мощност 75к.с., куплиран с механична трансмисия. Според официалните данни ускорението от 0 до 100км/ч е 13.8 секунди, а максималната скорост възлиза на 154км/ч. В по-късен етап се очаква и версия с 1.0 литров, 3-цилиндров, турбо агрегат. няма да липсва и така наречената "крос" версия с повдигнат клиренс и офроуд елементи, чието име е  Mobi Way. 
Цените на базовата версия в Бразилия ще започват от 31 900 реала, което се равнява на около 9000 евро. Серийно моделът е меко казано "гол". Срещу доплащане ще се предлагат неща като: ел. стъкла и огледала, климатична инсталация, дистанционно отключване на вратите, задна чистачка, подгряващо на задния прозорец, серво на волана и всички други познати допълнения, които вече се предлагат серийно в повечето модели. За по-високите нива на оборудване ще бъде достъпна и инфотейнмънт система с тъчскрийн екран. Това веднага поражда въпроса: какво плащаме за 9000 евро?
Няма коментари:

Публикуване на коментар