вторник, 10 ноември 2015 г.

Официални снимки на Cadillac XT5

Броени дни преди официалната премиера на Cadillac XT5, която ще се състои по време на автосалона в Лос Анджелис, марката разпространи официалните снимки на модела заедно с известно количество информация. Наследникът на Cadillac SRX е построен върху изцяло нова платформа, което е довело до понижаване на теглото с 126кг., спрямо това на предшественика и не само. С общо тегло от 1814кг. и въпреки по-големите размери, Cadillac XT5 е по-лек дори и от Audi Q5 , с който ще бъде в пряка конкуренция на пазарите в САЩ. 
В Северна Америка моделът ще се предлага с нова версия на 3.6 литровият, V6-цилиндров агрегат с мощност 310к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Стоп/Старт системата е серия, а като опция ще се предлага задвижване 4х4. В други части на света ХТ5 ще се предлага и с 2.0 литров, турбо мотор. 
Базовото оборудване ще включва неща като: камера за заден ход с проекция на централното огледало, инфотейнмънт система, климатик, пълен ел. пакет, асистент за автомобили в сляпата зона на водача и мн. др. Производството на модела ще стартира в началото на следващата година в САЩ и Китай. Продажбите трябва да започнат през април месец, като цени все още не се споменават. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар