събота, 29 август 2015 г.

DS4 и DS4 Crossback ще бъдат представени във Франкфурт

Пет години след дебюта на Citroen DS4, марката представя фейслифта на модела. Както знаем от известно време "DS" вече е самостоятелен премиум бранд, чиито продукти не се предлагат с емблемите на Citroen. Поради тази причина можем да смятаме, че DS4 и Crassback версията са изцяло нови модели. Дизайна е видимо променен и разполага с изцяло нова предна част. Фаровете, радиаторната решетка, бронята, капака на двигателя, както и калниците са нови. Що се отнася до задната част обаче, то там промените се свеждат единствено до новия дизайн на бронята и задните светлини, които вече работят с LED технология. 
Освен фейслифта, DS4 получава и нова версия с увеличен с 30мм. клиренс, офроуд елементи и релси на покрива, чието име е Crossback. Както знаем DS4 е базиран на Citroen C4  и използва същата механика. Под предният капак място ще намират новия, 3-цилиндров, 1.2 литров бензинов агрегат с мощност 130к.с., както и познатият 1.6 литров агрегат, който ще се предлага във версия на мощност от 165 и 210к.с. Дизеловите 1.6 и 2.0 литрови HDI агрегати също намират своето място в гамата на модела, като мощността им ще варира между 120, 150 и 180к.с. Всичките мотори са с принудително пълнене на цилиндрите.
Интериора също е променен и идва директно от C4, но с по-голямо внимание към детайла и качествени материали. Седалките обаче са специално разработени за DS4 и могат да бъдат оборудвани с функция за масаж и обдухване. 
Все още няма официална информация относно цените на DS4/DS4 Crossback, но няма да се учудим, ако те нараснат с около 7-800 евро. Официалните снимки ще бъдат добавени в по-късен етап.

Няма коментари:

Публикуване на коментар