сряда, 10 декември 2014 г.

Mercedes GLE Coupe ще бъде представен официално в Детройт

Copy-Pastе! Това е втория производител след Acura, който копира BMW X6, във всяко едно отношение. Когато не можеш да измислиш нещо ново и креативно, просто копираш. Това може да е нормално за някой китайски производител, но не и за Mercedes. Пред нас са първите официални снимки на Mercedes GLE Coupe, чиито продажби ще започнат в края на лятото на следващата година. Дизайна на модела е пренесен почти изцяло от концептуалният Mercedes SUV Coupe, който бе представен в началото на годината в Пекин. Интериора е  идентичен с този на Mercedes ML ( W166 ), но с известни промени, които ще бъдат пренесени и във фейслифт версията на ML, чието обозначение пък ще бъде GLE. Новата инфотаймънт система вече намира място и тук, а някои от контролерите са с нов дизайн. Механиката също идва директно от ML, но за по-спортно усещане настройките на окачването, кормилната и спирачната системи са променени. 
За задвижване, Mercedes GLE Coupe ще разчита на дизеловият, 3.0 литров V6-цилиндров агрегат с мощност 258к.с., както и на бензиновият, 3.0 литров би-турбо агрегат, който ще се предлага във версии на мощност от 333 и 367к.с. При всички случай, те ще са куплирани с новата 9-степенна, G-TRONIC трансмисия, която ще задвижва и четирите колела. Отделните модификации обаче ще разполагат с различни настройки на предавателните числа спрямо предния и задния мост. В по-късен етап се очаква да бъде представена и AMG версията, която ще трябва да се изправи директно срещу най-бързият SUV на пистата, а именно BMW  X6M. За целта тя ще разполага с 5.5 литровия, би-турбо мотор чиято мощност се очаква да бъде около 570к.с. 
Дали Mercedes GLE Coupe ще има съдбата на Acura ZDX, като претърпи пазарен крах все още не е ясно, но по-един или друг начин, дори и да бъде по-добър съдбата на немският модел е предначертана и винаги ще бъде оприличаван като копие на BMW X6.Няма коментари:

Публикуване на коментар