събота, 5 октомври 2024 г.

Обновеният Nissan Magnite с нов облик и нови пазарни хоризонти

 

Фейслифт версията на проектираният за пазарите в Индия, компактен кросоувър Nissan Magnite, вече ще се предлага и в още поне 65 страни. Това става благодарение на факта, че обновеният модел ще се предлага и с волан от правилната страна. Освен това новият Nissan Magnite се отличава с освежен външен вид, който включва нова предна решетка, преработени фарове и L-образни LED дневни светлини. Броните също са обновени, а новите 16-инчови алуминиеви джанти придават на автомобила по-спортен и модерен вид. Задните светлини са запазили своята форма, но са с нови елементи, които допълнително подчертават динамичния характер на автомобила. 

Интериорът също е претърпял промени. Макар общият дизайн на кабината да остава непроменен, новите кожени тапицерии и подобрените материали създават усещане за лукс и комфорт. Автомобилът е оборудван с 8-инчов сензорен дисплей за инфотейнмънт системата, който поддържа безжично свързване с Apple CarPlay и Android Auto, а водача разполага с 7-инчов цифров инструментален дисплей пред себе си. Сред новите функции са и безжично зарядно устройство, автоматичен климатик и електрически люк за по-скъпите версии. На борда място намират и множество нови технологии, които подобряват както удобството, така и безопасността на пътниците. Автомобилът разполага с 360-градусова камера, система за следене на мъртвите зони и автоматично спиране при аварийни ситуации. В допълнение, моделът предлага и свързани автомобилни технологии, които позволяват дистанционно управление на някои функции чрез мобилно приложение.

Под капака обаче промени няма. Там място продължава да намира анемичният 3-цилиндров, 1.0 литров атмосферен двигател с мощност 72 к.с., куплиран с 5-степенна, механична или роботизирана трансмисия. Версията с принудително пълнене на цилиндрите предлага мощност от 102 к.с., като за нея е налична и CVT трансмисия. При всички случаи задвижващи са само прединте колела. Продажбите на обновеният Nissan Magnite в Индия ще стартират още този месец, като цените на базовата версия ще започват от 7 130 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар