вторник, 11 юни 2024 г.

Soueast вече ще предлага модели от гамата на Chery

 След оттеглянето на Mitsubishi от компанията Sout East, сега китайският производител става част от Chery. Това не е изненада, тъй като сътрудничеството между двете компания варира от 2021 година, когато бе представен електрическият бранд Enoreve. Според новият маркетингов план на Sout East, от сега нататък  водещата марка на компанията Soueast ще предлагат превозни средства базирани на моделите на Chery. 

Първият модел носи името Soueast S09 и е дело на ребадж инженеринга, базиран на Jetour Shanhai L9 / X90 Pro . Освен в Китай, новият SUV на марката ще се предлага и на някои експортни пазари, включително и Русия. Първоначално за задвижване ще бъде наличен само 1.6 литровият, турбо бензинов мотор с мощност 197 к.с., куплиран серийно с 7-степенна, роботизирана трансмисия. До края на годината обаче, марката обещава да представи и хибридната версия на модела оборудвана с 1.5 литров мотор куплиран с електромотор и 3-степенна DHT трансмисия. благодарение на тяговата батерия от 19.3 кВтч., хибридният модел ще може да изминава до 84 км. в изцяло електрически режим. 

До края на 2025 година, трябва да бъдат представени още два модела, които отново ще бъдат базирани на модели от Jetour и по-точно Jetour X70 и Jetour Dashing. Все още не е ясно как Chery  ще позиционира моделите на Soueast спрямо тези на Jetour, но става ясно, че марката Soueast ще бъде лансирана предимно като експортен бранд. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар