сряда, 12 юни 2024 г.

Mini Cooper получава версия с 5 врати

 

Представеното в началото на годината ново поколение на Mini Cooper, получава своята петврата версия. Тъй като моделът е базиран върху предходното поколение, то размерите са почти идентични. Благодарение на новият дизайн на броните дължината на модела е увеличена с 1.7 см., но междуосието остава без промяна. По подобие на тривратата версия, моделът приема еволюционен дизайнерски стил с харизматична простота, който не трудно предизвиква каквито и да е емоции дори със своята S-версия. 

Единствената добра черта на модела е, че същият разполага с конвенционално задвижване. Както знаем, за сега електрическото Mini разработено върху платформата от Great Wall, не се предвижда да получи вариант с 5 врати, както и кабрио версия. Под капата на новото Mini Cooper място ще намират 3 и 4-цилиндрови, турбо бензинови агрегати с работен обем от 1.5 и 2.0 литра. Тяхната мощност е съответно 156 и 204 к.с., куплирани серийно с 7-степенна, двудискова трансмисия. Според информацията времето за ускорение до 100 км/ч., от място отнема съответно 8 и 5.6 секунди, а максималната скорост която може да бъде постигната е 225 или 242 км/ч. в зависимост от версията. 

Скучният и пластмасов интериор, който се налага в последните модели на марката намира своето място и тук със своят кръгъл 9-инчов, OLED дисплей за инфотейнмънт системата. Срещу доплащане е наличен и хедъп дисплей, който ще предоставя на водача най-важната информация. Предвидено е място за 5 човека, а багажното пространство възлиза на 275 литра. Версията с пет врати на новото Mini Cooper ще бъде налична в четири нива на оборудване: Essential, Classic,  Favored и JCW Line. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар