неделя, 28 април 2024 г.

Mazda Arata Concept е предвестник на втория модел на марката основан върху платформата от Changan

 

Успоредно с Mazda EZ-6 на фирменият щанд на японската марка на автосалона в Пекин, посетителите могат да видят концепцията Mazda Arata EV, която по всичко личи ще се превърне в сериен модел и то още до края на следващата година. Това го потвърждава и факта, че реално моделът е базиран на разработеният съвместно Huawei - Changan Deepal S7, който бе представен миналата година. По подобие на Mazda EZ-6, производствената версия на Arata EV Concept също ще бъде предназначена за китайският пазар и най-вероятно ще се предлага с името EX-6. 

Според информацията Mazda Arata EV Concept е електрически кросоувър, който най-вероятно ще се предлага и във версия с удължен обхват, което все още не е потвърдено официално. Производственият модел ще се предлага с един или два електромотора и батерии от CATL, а за неговото производство ще бъде отговорен стратегическият партньор на марката в лицето на Changan. 

Дизайна на концепцията е елегантен и проектиран да се хареса на изтънченият вкус на китайските клиенти, комбиниращ KODO стилът с футуристични и модерни форми. Предния капак е снабден с въздушен тунел за по-добра оптекаемост, като същият похват се наблюдава и в предната броня и D-колоната. В профил, електрическият SUV се характеризира със светещ бял надпис изписващ името на марката в комбинация осветен червен надпис на задния капак, който за разлика от страничният може да бъде запазен и в серийният модел. 

Интериорът явно не е готов за демонстрация, но там се очаква обстановка подобна на тази в седана EZ-6 със стилен 10.2-инчов дисплей за инструментариума придружен от 14.6-инчов дисплей за инфо-развлекателната система. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар