неделя, 28 април 2024 г.

Nissan представя 4 концепции на бъдещи електрифицирани модела предназначени за китайският пазар

Японската марка Nissan, също прави сериозна заявка за сериозно присъствие на китайския пазар и па време на автосалона в Пекин, представя цели четири концепции които по всичко личи са на крачка от серийно производство и са част от пет нови модела, които трябва да бъдат налични на пазара до края на 2026 година. Концепциите демонстрират най-новите постижения на марката, бъдещата нейна електрификация и са част от нейната стратегията да представи конкурентни модели, осигуряващи неповторимо изживяване за всички нейни клиенти с помощта на китайски партньори отговорни за AI технологиите на борда. 

Nissan Epoch и Epic Concept са напълно електрически модели, които подобряват начина на живот на своите собственици. Седанът Epoch например, разполага с личен асистент и възможност за комуникация разпознаващ емоциите на пасажерите. Дизайна е елегантен и разполага с модерни разделени LED фарове. Предполага се, че серийният модел ще бъде насочен като пряк конкурент на Tesla Model 3

Електрическият SUV - Nissan Epic е оборудван със система за автономно шофиране подходяща и за движение извън пътя. Неговият интериор разполага с три екрана, дозатор за парфюми и възглавници за возещите се на втория ред седалки. SUV моделът може да служи и като източник на енергия за захранване необходимо по време на лагеруване в природата извън градската джунгла. 

Nissan Era Concept е Plug-in хибриден SUV, който поддържа градския начин на живот и е подходящ дори за бизнес пътувания. Той също разполага с взаимосвързана инфо-развлекателна система, но предлага въздушно окачване, което гарантира комфортно и безопасно пътуване. 

Последната, но не по важност представена концепция е семейният, Plug-in хибриден седан Nissan Evo с усъвършенствани подпомагащи шофирането технологии на борда и AI личен асистент, който подпомага шофирането и планирането на пътуването. Неговият дизайн е по-динамичен, а минималистичният интериора е оборудван с голям централно разположен дисплей за инфотейнмънт системата.









Няма коментари:

Публикуване на коментар