неделя, 5 март 2023 г.

Changan и Huawei представят електрически SUV модел - Shenlan / DeepBlue / Deepal S7 с цена от 23 000$

 

Changan и Huawei представиха официални снимки на своя електрически SUV модел наречен Shenlan S7. Това е вторият модел на съвместната марка след електрическият седан Shenlan SL03, чиято платформа споделя и SUV моделът. Дизайна е аеродинамичен със спортен дизайн насочен към младите клиенти на марката.   Размерите на моделът са както следва: дължина - 4.75, ширина - 1.93 и височина - 1.62 метра с междуосие от 2.90 метра. 

По подобие на седанът и S7 ще се предлага във версия с един или два електромотора с мощност от 218 и 258 к.с. Налична ще бъде и хибридна версия с удължен пробег - EREV, чиито 1.5 литров, бензинов агрегат с мощност 95 к.с., служи единствено за генератор на батерията. Налични за модела са батерии с капацитет от 58.1 и 78 кВтч., доставяни от CATL, която също е партньор в марката Shenlan. Обещаната автономия на книга е между 500 и 700 км. Технологията с водородни клетки, която се спряга за SL03, явно все още не е готова и не е потвърдена за наличието в S7. 

Интериора е с минимализиран дизайн и липса на каквито и да е физически бутони по таблото. На борда място намира централно разположен 15.7-инчов дисплей, чрез който се управляват всички функции на автомобила, а информацията към водача се прожектира на предния прозорец, чрез HUD - цветен дисплей. Електрическите врати се отварят и затварят с помощта на бутон, а на централният тунел са разположени охлаждащи и отопляеми поставки за чаши, както и поставка за безжично зареждане на телефони. 

Официалната премиера на Shenlan SL03 ще се състои през следващия месец по време на автосалона в Шанхай, където и официално ще бъде оповестено английското име на марката - Deepblue. Продажбите на моделът в Китай ще започнат веднага след това, като цените се очакват да стартират от 23 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар