понеделник, 6 март 2023 г.

Denza N7 ще бъде представена на автосалона в Шанхай

 След отдръпването на Daimler от съвместното сътрудничество с BYD в портфолиото на съвместната марка Denza, остана само MPV моделът Denza D9. Днес обаче китайците представиха първите официални снимки на купеобразен, електрически SUV модел наречен - N7, който трябва да бъде наличен на пазара още тази година. Всъщност моделът е презентиран като Shooting Brake SUV, но явно китайците са далеч от смисъла на названието Shooting Brake.  С дължина от 4.9 метра и междуосие от 2.9 метра, новото предложение на марката ще предлага място за 5 човека. 

Към момента няма информация относно задвижването, батерията или дори интериора. Цялата информация за Denza N7 ще бъде налична след официалната премиера на модела пред публика, която ще се състой по време на автосалона в Шанхай, през април месец. Според непотвърдена информация Denza N7, освен като EV ще се предлага и като PHEV хибридна версия.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според информацията предоставена от производителят базовата версия на Denza N7 ще разчита на един електромотор с мощност 313 к.с., а най-мощната версия оборудвана с два електромотора и задвижване на четирите колела ще разполага с 530 к.с. Denza заяви още, че новият модел разполага с технология за интегриране на батерията в рамата на автомобила, като по този начин увеличава значително твърдостта на усукване, а за по-голям комфорт ще се грижи серийното въздушно окачване. Самата батерия е с капацитет 91.4 кВтч. и ще осигурява автономия от 630 и 702 км. 

Интериорът предлага технологична обстановка с три екрана и висококачествени материали. На борда място намира и премиум озвучителната система доставяна от френската Devialet. Производството на модела ще започне от тази пролет, като компанията се надява да продава поне по 5000 автомобила месечно. Цените ще започват от около 60 000 долара, а като пряк конкурент на N7 се сочи Zeekr 001


Няма коментари:

Публикуване на коментар