понеделник, 6 март 2023 г.

Chery ще заеме мястото на Mercedes в Русия с обновената версия на Exeed VX

 Новият премиум бранд на Chery, който трябваше да навлезе на европейският пазар с името Exeed, явно среща известни трудности с реализирането на своето начинание, но това не пречи на марката да предлага богата гама от кросоувър и SUV модели. Все пак те се предлагат с успех извън границите на Китай, като един от основните пазари остава Русия, която след наложените  санкции заради инвазията в Украйна, реално остана без внос на автомобили от повечето световни автомобилни компании. От това най-голяма полза имат китайците, които придобиха даром повечето от производствените мощности, които марки като: Mercedes, Renault и Ford, изоставиха и сега ще произвеждат своите модели на територията на Русия, където и ще се предлагат. 

Chery на свой ред няма производствени мощности в Русия, но ще се насочи към празнината на пазара появила се  от липсата на немските премиум производители с обновената версия на Exeed VX. Външно триредовият SUV, няма особено големи разлики, но интериора веднага прави впечатление със своя интерпретация на Hyperscreen екрана в Мercedes. Размерите не се съобщават, нито технологията под която работи, но е видно, че стъкленият панел по цялата ширина на таблото обединява три дисплея. Воланът разполага със сензорни бутони, а на тапицериите на вратите, които също са с нов дизайн са интегрирани контролите за настройките на седалките - също наподобяващи тези в моделите на Mercedes. Дали китайската марка има намерение в Русия, да замени моделите на Mercedes със по-евтини свои подобия, не се казва официално. Другата новост при обновеният Exeed VX е версията със шест места, чиито седалки ще бъдат самостоятелни и оборудвани с масажна и обдухваща функция. 

По отношение на задвижването, то там няма промени. За задвижване китайският модел ще разчита на новият - 2.0 литров, TGDI агрегат с мощност 254 к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща предните или четирите колела в зависимост от версията. По-малкият - 1.6 литров, турбо бензинов мотор, все още не е потвърден за обновената версия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар