вторник, 7 март 2023 г.

Новият Hyundai Kona Electric представен официално

 Три месеца след премиерата на второто поколение Hyundai Kona, корейците представят и изцяло електрическата версия на модела. Външно електрическият модел е с различен дизайн на предната си част, който не е изненада за нас, но сега стават ясни подробностите относно задвижването на Kona Electric. Новата предна част намалява и челното въздушно съпротивление, което тук възлиза на 0.27. Също така, електрическата версия може бързо да бъде разпозната със серийно предлаганата Pixelated Seamless Horizon Lamp и Pixel Grafics осветлението в долната част на бронята. 

В Европа, Hyundai Kona Electric ще се предлага в две версии на мощност на електромоторите разположени в предната част и задвижващи съответно предните колела. Електродвигателите предлагат мощност от 156 или 215 к.с., а предназначените за тях батерии са с капацитет от 48.4 и 65.4 к.с. Благодарение на 400V система за зареждане на батериите, времето за зареждане от 10 до 80%, чрез бързо зарядна станция е сведено на 41 минути. Автономията на книга е между 342 и 490 км. 

Специфичните EV функции на модела са възможността за управление с един педал, благодарение на опционалната интелигентна регенеративна система, която автоматично настройва силата на спиране спрямо трафика пред колата. Наред с това идват и функциите за мониторинг на пътуванията и видео записи на пътуванията и не на последно място възможността за размразяване на вратите, която работи при температури до -30 градуса. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар