петък, 12 януари 2024 г.

YangWang U7 с мощност от над 1000 к.с. и цена от 140 000$

 Премиум марката за електрически автомобили на BYD която носи името Yangwang, представя своят трети модел само в рамките на една година. Новият модел носи името YangWang U7 и ще бъде наличен на пазара тази пролет, а неговите официални снимки бяха представени тази седмица. Yangwang U7 е с дължина от 5.26 метра и разполага с междуосие от 3.16 метра, а когато бъде пуснат на пазара ще се конкурира пряко с  Mercedes EQS (V297). Дизайна е издържан в стила на хиперкара Yangwang U9, а челното въздушно съпротивление е рекордно за сериен седан от този клас и достига същият като на Xiaomi SU7 коефициент от 0,19. 

Тъй като официалната премиера на модела все още не е направена, информацията относно задвижването и техниката е оскъдна. От това което знаем става ясно, че за задвижване U9 ще разчита на два електромотора с общо мощност от малко над 1000 к.с., които задвижват четирите колела, а водачът ще има възможност да изключва принудително задвижването на предните колела. Налично за модела ще бъде и патентованото от марката активно окачване - DiSus, което позволява движението на три колела. Според информацията ускорението на луксозният седан до 100 км/ч. от място ще отнема по-малко от 3 секунди. Относно тяговите батерии които ще бъдат налични за модела не се споменава нищо. 

Снимки на интериора все още не са разпространени но е ясно, че на борда място ще намират всички най-нови технологии с които китайският производител разполага включително и автономната система за шофиране с лидар технология от 3-то ниво. Това е разбираемо, тъй като се очаква цените на YangWang U9 да стартират от около 140 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар