петък, 12 януари 2024 г.

Nissan Ariya Nismo притежава звук идентичен с болидите от Formula E

 От тази пролет в Япония ще бъде налична високопроизводителната версия на Nissan Ariya, подготвена от спортното подразделение на марката Nismo, която е и единственият японски представител в шампионата на Formula E. Характерно за моделите Nismo и Ariya е оборудвана с нов аеродинамичен пакет, червени кантове, пиано лак елементи и разбира се специално проектирани за модела 20-цолови джанти от Enkei. 

В интериора също наблюдаваме по-спортна обстановка, като впечатление правят специалните велурени спортни седалки и червените акценти и контрастните шевове. Nissan Ariya Nismo ще се предлага в най-високо ниво на оборудване.

Производителността на тежащият 2220 кг. електрически  SUV е увеличена с около 10% и сега общата мощност на двата електромотора задвижващи четирите колела възлиза на 429 к.с. Марката не споделя динамичните стойности на модела но гарантира, че той притежава характерен удар при ускорение, подобрени реакции, управление и спирачна ефективност. Налични за Ariya Nismo ще бъдат две батерии, чиито капацитет е съответно 66 и 91 кВтч. Специално внимание се обръща на възпроизвежданият звук при режим на управление Nismo, който е идентичен с този на болидите от Formula E. Цените на Nissan Ariya Nismo все още не са оповестени, както и не става ясно дали производителят ще представи и версия с ляв волан. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар