четвъртък, 11 януари 2024 г.

Турският TOGG T10F представен официално в Лас Вегас


Почти една година след като турската марка представи своят първи модел TOGG T10X, сега на ред идва да видим производствената версия на планираният седанTOGG Transition Concept Smart Device, който видяхме като концепция преди две години. Серийната версия на електрическият седан носи името TOGG T10F и запазва почти на 100%, от линиите на концепцията чиито дизайн е дело на Pininfarina.  Според информацията моделът разполага с коефициент на челно въздушно съпротивление от - 0,23. Срещуположно отварящите се врати обаче са отпаднали в серийният модел, но страничните камери заместващи огледалата остават налични макар и срещу доплащане. Дължината на електрическият седан е 4.83 метра, а багажното пространство предлага 500 литра обем. 
В интериора също има известни промени, но като цяло запазва концепцията с множеството екрани на борда. Пред водача място намира 12.3-инчов цифров инструментален панел, а инфо-развлекателната система е оборудвана с 29-инчов дисплей. На централната конзола е разположен 8-инчов тъчскрийн, от който се управляват функциите на климатичната инсталация. На борда място ще намира пакет от асистенти подпомагащи шофирането, който ще осигурява автономно шофиране при скорост до 15 км/ч. 

Когато бъде пуснат на пазара през 2025 година, TOGG T10F ще се предлага в три версии на задвижване. Базовата версия ще се задвижва от електромотор разположен на задният мост с мощност 216 к.с., захранван от тягова батерия с капацитет 52.4 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия в рамките на 350 км. Налична ще бъде и версия с по-голяма 88.5 кВтч. батерия, при която автономията нараства до 600 км. На върха в гамата е позиционирана версията с два електромотора и задвижване на четирите колела с мощност от 435 к.с. Тя е оборудвана с по-голямата батерия, но по разбираеми причини автономията спада до 530 км., но за сметка на това ще разполага и с функция за двупосочно зареждане. Всички версии са оборудвани с възможност за бързо зареждане на батерията, която от 20 до 80% ще се зарежда в рамките на 28 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар