сряда, 10 януари 2024 г.

Honda представя своята нова емблема успоредно с два концептуални модела в Лас Вегас


Японският производител представи своята бъдеща моделна линия за електрически автомобили наречена Honda 0 Series с два концептуални модела, който привличат вниманието на посетителите на тазгодишното изложение за потребителска техника в Лас Вегас. Успоредно с това става ясно, че новата моделна линия на марката ще бъде и първата която ще използва новото лого на марката, което също бе представено за първи път пред световната общественост. 

Концепциите представени в Лас Вегас, носят имената Saloon и Space Hub и разполагат с клиновиден дизайн, който според говорител на марката ще послужи за вдъхновение на дизайнерите които работят по бъдещите електрически модели на Honda от серията Zero. Те от своя страна трябва да са налични на пазарите по цял свят и то още през 2026 година. 

Информацията относно концепциите е оскъдна. За Honda Saloon се съобщава, че е замислен като флагмански модел на серията Zero и въпреки ниската си височина предлага просторен интериор и технология на борда позволяваща интуитивна работа с новият HMI интерфейс за свързаност. 
Насочвайки се към втората концепция която носи името Space Hub, виждаме модел с пропорциите на миниван, който дава да се разбере какви са възможностите на новата EV платформа върху която ще бъдат основани бъдещите електрически модели на марката. Моделът е разработен с цел да подобри живота в кабината и следва философията за финес, светлина и мъдрост която ще бъде заложена в бъдещите модели от Series 0. Пътниците определено нямат проблеми с простора в кабината на Space Hub, както и с гледката благодарение на огромния стъклен купол над главите. 

Що се отнася до новата платформа на Honda, която ще стане основа за бъдещите модели с нулеви емисии става ясно, че същата ще използва батерии от LG, който ще могат да се зареждат от 15 до 80% в рамките на 15 минути. Системите на борда са от последно поколение и предлагат възможност за автономно шофиране от ниво 3, като разбира се присъства и изкуствен интелект, който явно ще стане неизменна част в оборудването на превозните средства в близко бъдеще. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар