събота, 18 ноември 2023 г.

Китайската версия на Nissan Pаthfinder с различен дизайн, интериор и 4-цилиндров мотор


На автосалона в Гуанджоу, китайското подразделение на Nissan представи китайската версия на Nissan Pathfinder, която се отличава от американският модел със силно преработен дизайн, който не изненада за нас, тъй като в началото на годината моделът бе представен като концепция

Разликите в дизайна на серийният модел, спрямо концепцията са минимални, но общата дължина е нараснала с близо 13 см., спрямо тази на американската версия. Производството на китайският Pathfinder ще започне тази година в заводите на Dongfeng, а първите бройки ще бъдат налични на пазара няколко месеца след това.

Интериорът на китайският Nissan Pathfinder също е съобразен с китайските вкусове и се отличава значително от този на своя събрат. Той запазва триредовата конфигурация, но ще се предлага в конфигурация на седалките по формулата 2+2+3. Пред водача място намира съвсем нов цифров панел, пренесен директно от концепцията с два 12.3-инчови дисплея за инструментариума и инфотейнмънт системата. Централната конзола между седалките обаче е пренесена директно от оригинала. 

За задвижване предназначеният за китайският пазара Nissan Pathfinder ще разчита на познатият от Infiniti QX50, 4-цилиндров, 2.0 литров мотор с променлива компресия и принудително пълнене на цилиндрите, чиято мощност тук е 252 к.с. Той е куплиран серийно с CVT трансмисия с 8 фиксирани предавки, която задвижва предните или четирите колела в зависимост от версията. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар