сряда, 25 октомври 2023 г.

Stellantis обновява гамата и на своите средно големи ванове

 Успоредно с компактните търговски средства Stellantis освежава и средно голямата гама състоящата се от Citroen Jumpy, Fiat Scudo, Opel Vivaro, Peugeot Expert. и съответно Opel Zafira Life / Vauxhall Vivaro Life. По подобие на компактните търговски модели, по-голямото семейство ванове получава значима модернизация както на екстериора, така и на интериора и същевременно се възползва от най-новите технологии свързани с безопасността. 

И тук откриваме сериен цифров инструментален панел, както и наличието на опционален 10-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Воланът с нов дизайн предлага функции за контрол на круиз контрола с функцията Stop&Go, аудио системата и докинг станцията налична от серийното ниво на оборудване. За първи път в моделната гама са налични системите за подпомагане паркирането, камера за обратно виждане чиито образ се изобразява на LCD огледалото, асистент за поддържане движението в лентата за движение и т.н. Както до сега моделите ще се предлага в две версии на дължина с 2, 3, 5, 6 или 9 места и товароносимост до 1.25 тона. 

Моторната гама включва бензин и дизелови агрегати с мощност между 100 и 180 к.с. , куплирани с 6-степенна, механична или 8-степенна, автоматична трансмисия.  Изцяло електрическата версия е с мощност 136 к.с. и увеличена автономия до 330 км. Наличните тягови батерии са с капацитет от 50 и 75 кВтч., като срещу доплащане се предлага и възможност за бързо зареждане от станция с мощност до 11 kW. В последствие става ясно, че по подобие на Citroen Berlingo, Opel Combo и Fiat Doblo и Peugeot Rifter, пътническите модификации в Европа ще се предлагат само с електрическо задвижване. Предвижда се и водородна версия, която с едно зареждане на резервоара може да измине 400 км. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар