сряда, 25 октомври 2023 г.

Toyota FT-3e Concept демонстрира развитието на bZ4X


Концепцията Toyota FT-3e  може да се разглежда, като спортна ориентирана версия на Toyota Land Cruiser SE Concept, която видяхме преди няколко дни и визия за наследника на Toyota bZ4X . Освен с острият си дизайн, екстериорът привлича внимание и с външните дисплеи интегрирани в предните врати които дават информация за състоянието на батерията. Специално внимание е обърнато и на аеродинамиката, като предният капак разполага със система за отвеждане на въздушният поток над предното стъкло. 

Минималистичният дизайн на интериора също привлича внимание с цифровият кокпит пред водача с три дисплея, волан с една спица и огромен дисплей за инфотеймънт системата. Нестандартно е решението за разположението на електрическият шалтер за избор на предавките който се намира от лявата страна на волана. Впечатление правят и проекторите за образа на страничните камери, чиито образ се визуализира на страничният панели на таблото изработени от специална материя. Това се отнася и за информацията прожектирана в централната част на таблото, чрез същата проектираща технология заместваща HUD дисплея. 

Информацията за задвижването и тук не е оповестена, но е ясно наличието на един или два електромотора задвижващи задните или четирите колела и каросерия с интегрирани тягови батерии. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар