петък, 20 октомври 2023 г.

Dongfeng eπ 007 / Aeolus 007 е новият премиум електрически седан в Китай

 До края на тази година в Китай, започват продажбите на нов електрически седан представен от Dongfeng с името - еπ 007 или известен още като Aeolus 007. С дължина от 4.88 метра, моделът се позиционира в средния клас и е базиран върху Quantum платформата на марката предназначена за електрически задвижвани модели, която предлага възможност за бързо зареждане на тяговите батерии. Като конкурент се смята моделът на NIO - ET7, но ценово предложението на Dongfeng ще се доближава до NIO ET5

Дизайнът на Dongfeng Aeolus 007 е спортно ориентиран и ще привлече младите клиенти с предните ножични врати, които не могат да скрият приликите с Xpeng P7. Подобен похват за отваряне на вратите става все по-популярен сред китайските производители, след като Hozon Neta S и Aion Hyper GT показаха, че този тип отваряне не е запазена марка само за суперспортните модели. 

Новият модел на Dongfeng е оборудван с литиево-желязна батерия, чиито капацитет не се съобщава, но става ясно, че времето за зареждане от 30 до 80%, няма да отнема повече от 28 минути. За задвижване е предвиден електромотор с мощност 218 к.с. задвижващ задните колела. Предвидена е и по-мощна версия с 272 к.с., а за тези които търсят още повече мощност е налична двумоторна версия и задвижване на четирите колела с обща мощност от 544 к.с. Предвижда се и версия с удължен пробег, която ще разполага с ДВГ, който ще играе ролята на генератор за батерията. 

Интериорът все още не е разкрит, но там се очаква голям централен дисплей от плаващ тип за инфотайнмънт системата и 10.3-инчов цифров инструментален панел пред водача. Повече подробности за модела ще бъдат добавени след официалната му премиера, която ще се състои на 6 ноември. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар