четвъртък, 27 април 2023 г.

Новият Citroen C3 Aircross само за Индия, Южна Америка и Африка




Citroen C3 Aircross, прави своята премиера в Индия в своята опростена версия, която е базирана на предлаганият от две години в Индия и Южна Америка - Citroen C3. За сега не се споменава дали и европейската версия ще се основава на този модел или както до сега ще бъде коренно различна с дизайн вдъхновен от Citroen Oli Concept . Външно новият С3 Aircross, споделя редица детайли от своят донор и въпреки различните брони и увеличен размер не може да скрия своята принадлежност към компактният хеч. Междуосието е увеличено с 13 см., а общата дължина с над 34 см. Това позволява и наличието на трети ред седалки, които ще се предлагат срещу доплащане. 

Интериора и на двата модела е идентичен, но в Индия моделът ще се предлага със скромен 7-инчов, цифров инструментален панел и мултимедийна система с 10.2-инчов дисплей. Климатичната инсталация, камерата за заден ход, ABS и ESP системите идват още от базовото ниво на оборудване. Товарното пространство на версията с 5 места възлиза на 511 литра. 

В Индия, Citroen C3 Aircross ще бъде наличен с 1.0  и 1.2 литрови, турбо бензинови Multiair мотори с мощност 125 к.с. 110 к.с., куплирани с 6-степенна, механична или CVT скоростна кутия задвижващи предните колела. В по-късен етап производителят обещава версия с 1.5 литров мотор и автоматична трансмисия от Aisin,  както и модификация задвижвана с LPG. Версията която виждаме днес ще се произвежда в Индия и Бразилия, а продажбите трябва да започнат от тази пролет. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар