неделя, 28 август 2022 г.

Поредният SUV на Volkswagen предназначен за Китай, носи името - Tavendor

 В Китай, моделите на VAG групата са подложени на жестока конкуренция създадена от самите тях. Като цяло в момента само VW, предлага 18 SUV и кросоувър модели на китайския пазар, които се конкурират с моделите на Audi и Skoda. Именно поради тази причина и при наличието на модели като: Audi Q6Volkswagen Talagon и Teramont, сега VW представя нов триредов, SUV модел наречен Tavendor. Новото предложение на марката за Китай е базирано на MQB платформата и дължината му възлиза на 4.93 метра, което го прави по-къс от Audi Q6 и VW Talagon, но пък разполага с идентично междуосие от 2.98 метра. 

Под капака място намират познатите от споменатите модели на марката 4-цилиндрови, 2.0 литрови, турбо бензинови мотори с мощност от 186 и 220 к.с., куплирани с 7-степенната, DSG трансмисия задвижваща предните или четирите колела в зависимост от модификацията. за сега все още не е потвърдено, но най-вероятно и 2.5 литровият, VR6-цилиндров мотор с неговите 299 к.с., също ще присъства в гамата на модела.

Снимки на интериора все още липсват. Официалната премиера на модела се очакваше да се осъществи по време на провеждащото се автоизложение в Ченду, но за сега това не се е случило. Цените в Китай на VW Tavendor ще започват от 42 000 долара, а производството ще се осъществява от китайският концерн -. FAW.


Няма коментари:

Публикуване на коментар