събота, 12 март 2022 г.

Volvo обновява моделите S60 / V60 и V60 Cross Country

Шведската марка актуализира своите модели S60V60 и V60 Cross Country, като същевременно с това и ревизира тяхната моделна гама. Промените в дизайна са минимални и се свеждат единствено до променен дизайн на задната броня и скриването на изпускателните тръби, които вече не отговаряли на екологичният имидж, към който Volvo се стреми. Цветовата гама е увеличена, а джантите са с нов дизайн. 

В интериора промените също са минимални и се свеждат до наличието на най-новата версия на инфотайнмънт системата Android Automotive OS и нова графика на цифровият инструментален панел пред водача. Скоростният лост също е с нов дизайн с елегантен кристален акцент. Всички базови  версии ще се предлагат с интериор изработен от новият еко материал - Nordico, а срещу доплащане клиентите могат да се наслаждават на седалки от плат премесен с вълна. 

Промените под капака на обновените Volvo S60 и V60 са насочени предимно към хибридните версии, които вече носят името Recharge. Базовите модели ще разчитат на 2.0 литровият, турбо бензинов мотор снабден с лека хибридна система във версии на мощност от 163, 197 и 250 к.с., като тази с мощност 300 к.с., отпада от гамата на модела.  Дизеловата модификация е с мощност 197 к.с.,  и също разполага лека хибридна технология. По-слабите бензинови версии получават и нова 7-степенна, двудискова трансмисия, докато версията с 250 к.с. и AWD задвижване, както и дизела са снабдени с познатата 8-степенна, автоматична скоростна кутия. Plug-in хибридните модели вече се радват на по-мощни електромотори и батерия с капацитет от 18.8 кВтч., която позволява движението в изцяло електрически режим да достига до 90 км. Мощността на Volvo S60 / V60 Recharge T6 AWD и T8 AWD е съответно 340 и 455 к.с., като се споменава, че най-можната модификация ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4.6 секунди. Зареждането на новата по-мощна батерия обаче изисква значително по-дълго време, като в най-добрият случай ще трябва да чакате минимум 5 часа за да се зареди на 100%. Всички модификации са с ограничена по електронен път максимлана скорост на 180 км/ч., а по-мощната батерия и електромотори ще бъдат налични и за хибридните версии на S90, V90 и XC60.


Няма коментари:

Публикуване на коментар