сряда, 21 февруари 2018 г.

Новото Volvo V60 налага шведски стандарти в своя клас

Факт е, че от както шведската марка стана собственост на Geely, нейните продукти станаха значително по-привлекателни и високотехнологични. Новото поколение на Volvo V60, потвърждава тази теза, а фирмата издига своя среден клас едно стъпало нагоре, като по този начин го вкарва директно при премиум представителите от тази категория. Построен върху новата модулна платформа, която е основа за всички модели на марката в момента, автомобилът има всички шансове да покори световните пазари. 
Визуално новото V60 е умалено копие на флагмана - V90. С размери от 4.761мм. и междуосие от 2.872мм., моделът предлага предостатъчно място за пътниците, а багажното пространство от 529 литра (1364л. при сгънати задни седалки) е едно от най-добрите постижения в този клас. 
По отношение на моторизацията, то под предния капак място ще намират 4-цилиндровите, бензин и и дизелови агрегати с мощност от 150 до 320к.с., както и две Plug-in хибридни версии Т6 и Т8 с мощност съответно от 340 и 390к.с. Задвижващи са предните колела, но срещу доплащане аз някои от версиите ще се предлага и AWD. 
Няма смисъл да се съобщава, че сигурността е приоритет за шведите и новите собственици не си позволяват компромиси в тази област, както и за комфорта. Оборудването е изключително богато и нищо от по-големите модели на марката не е чуждо тук. Полуавтономното шофиране ще се предлага и тук, а системата за предотвратяване на сблъсък разпознаваща хора, деца и кучета е стандарт за всички версии на модела. Официалната премиера на новото Volvo V60 ще се състои по време на автосалона в Женева. Най-вероятно в в края на лятото ще видим и седан версията - S60, а следващата година очакваме е модификацията Cross Country. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар