петък, 14 януари 2022 г.

Китайският Seiyong S1 ще се предлага и произвежда в Малайзия

 Базираният в Пекин компания -  Seiyong Motor, обяви плановете за производство на нов електрически, компактен модел който освен в Китай ще се произвежда и в Малайзия. Марката възнамерява да стане един от основните играчи в региона в областта на електрическите автомобили и за целта е сключила договор за сътрудничество с малайзийския консорциум HWGB. 

Seiyong S1 се задвижва от електромотор с мощност 47 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет от 31.9 кВтч., която би трябвало да осигури автономия от 302 км. Чрез зареждане от бързозарядна станция батерията може да бъде заредена от 30 до 80%, за 40 минути, а в домашни условия пълният заряд отнема до 10 часа. Максималната скорост на модела е 110 км/ч., а общото тегло възлиза на 1115 кг., което не е лош показател за електрически модел с дължина 3.72 метра, ширина - 1.64 и височина - 1.49 метра. 

Интериора е подобоващ и предлага всички най-нови технологии. Главната информация водачът ще получава от централно разположеният осем инчов дисплей на инфотайнмънт системата с гласов контрол, чрез който се управляват и функциите на климатичната инсталация. Част от информацията ще се прожектира и на head-up дисплей, който обаче ще се предлага срещу доплащане. В Китай, моделът ще стартира с цени от 70 000 юана, като базовата версия е оборудвана с барабанни задни спирачки.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар