петък, 28 май 2021 г.

Rolls-Royce Boat Tail с цена от 25 млн. евро

 Въпрос на време бе английската марка да стартира своята моделна линия насочена към най-платежоспособните си клиенти и да предлага възможност същите да участват в разработката и производството на уникални модели поръчани от самите тях. След като стана ясно, че такива програми към момента се радват на успех и дори може да има печалба, по подобие на Ferrari и Bentley, сега и RR, представя своята линия наречена "Cuachbuild". За първи модел на тази линия може да смятаме представеният преди четири години Rolls-Royce Sweptail, а днес ставаме свидетели и на втория модел наречен Boat Tail. 


За основа на новият модел е взет спреният вече от производство Rolls-Royce Phantom Drophead, а в разработката са участвали трима анонимни клиенти, чиито изисквания са се доближавали най-много и следователно от Boat Tail ще бъдат произведени всичко на всичко, само три екземпляра. Разработката е отнела близо четири години, като над 1800 части са изцяло нови, което дава отговор за цената стартираща от над 20млн. евро.



 

Rolls Royce Boat Tail е кабриолет с четири места, като производителят не предлага вграден сгъваем покрив, а хардтоп който може да бъде монтиран и демонтиран в гаража. Общата дължина на модела е 5.8 метра, а в разработката на интериора е взела участие италианската фирма Promemoria, известна със своята работа при производството на луксозни яхти. Декорирането на интериора е направена по технологията - Guilloche, която е характерна за скъпите бижута и часовници. Вграден в таблото е часовник Boviet 1822, а в жабката място намира кожен калъв и писалка Montblanc. Да не забравяме и самият багажник, който също може да се причисли към интериора със своите уникални отварящи се капаци, които покриват отделения за чинии, чаши и прибори за хранене на италианската компания Promemoria, като дори са налични и две сгъваеми таборетки. В хладилните отделения има място за две бутилки вино от серията Armant de Brignac, чиято цена за всяка една от тях е 300 евро. Цена, която надали, би била проблем за бъдещите собственици. 



Под предния капак място намира познатият V12-цилиндров, 6.75 литров агрегат куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия. Компанията гарантира, че моделът е преминал всички изпитания за надеждност и безопасност и е напълно легален за движение по цивилните пътища. Естествено, няма вариант да се сдобиете с този модел, но пък можете да си поръчате индивидуална разработка в случай, че сте неприлично богат. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар