сряда, 3 февруари 2021 г.

Новият Ford F-150 Raptor представен в САЩ

Американците представят третото поколение на добре популярният пикап за лудории - Ford F-150 Raptor. Показателно е, че отвъд океана продажбите на тази версия надхвърлят значително тези на моделите на Porsche и Corvette. 


Новата версия на  на F-150 Raptor, разполага с актуализиран - 3.5 литров, би-турбо, V6-цилиндров мотор, чиято мощност е нараснала на 450к.с. Серийно той е куплиран с 10-степенната, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела с електронен заден диференциал и преден снабден със система за  ограничено приплъзване на колелата. Производителят нажежава обстановката с информация за предстояща версия с V8-цилиндров мотор и мощност около 700к.с. 


Интериорът естествено е идентичен с този на Ford F-series, но са налични спортни предни седалки, а спортният пакет с елементи от алуминии и карбон е сериен за модела. Системата за обзор от 360 градуса извън автомобила също е налична серийно за модела, както адаптивният автопилот и системата подпомагаща офроуд движението - Trail Control.




Няма коментари:

Публикуване на коментар